Prijzen

Een week is 7 overnachtingen en mag op elke willekeurige dag beginnen (dus zaterdag tot zaterdag, maar ook dinsdag tot dinsdag) zodat je kunt kiezen voor de gunstigste vluchten. Extra overnachtingen kosten 1/7 van de weekprijs. Aankomst
na 16.00 uur en vertrek voor 10.00, tenzij anders met elkaar overeengekomen.


Borg: € 250,-. Deze wordt teruggestort na correcte oplevering van het appartement, na aftrek van de verbruikte elektra. Elektra wordt berekend op basis van het werkelijke verbruik tegen een tarief van € 0,30 per Kw. (gemiddeld 20€ per week) Bij een huurperiode langer dan 4 weken wordt een passende borg afgesproken.


Eindschoonmaak inclusief wassen van het beddengoed en handdoeken 50€ Er is een wasmachine aanwezig en we gaan ervan uit dat je verder zelf voor de tussentijdse was zorgt.
Voor het drogen van de was zijn er wasrekken aanwezig en voor het strijken is er een strijkplank met strijkijzer voor de liefhebber.


Desgewenst kan het appartement in overleg ook tussentijds worden schoongemaakt (inclusief de was van het beddengoed). De kosten daarvoor bedragen € 30. In verband met de planning van onze schoonmaakster dit graag tijdig melden. Bezette periodes : zie kalender (geel is bezet)

Beschikbaarheid

Vervoer

Vliegen

Transavia is soms een goedkope aanbieder naar Faro. Je kunt eenvoudig via Internet boeken. Het moet goedkoop dus de vliegtijden zijn vaak niet comfortabel en
op Schiphol moet je veelal op de verste pier in- en uitstappen. Denk daarom ook eens aan vliegen via Rotterdam of Eindhoven. Wel erg handig is het inchecken via Internet. Scheelt toch weer tijd op de luchthaven. Overigens is het sinds kort zo dat er bij het online inchecken maar uit een beperkt aantal stoelen te kiezen is. Wil je echt graag naast elkaar, of beslist aan het raam of gangpad, dan moet je al bij het boeken een stoel reserveren (€ 8,- p.p. per enkele reis). Je kunt tegenwoordig bij Transavia ook in Faro online inchecken. Zorg er dan wel bij het boarden voor dat je je telefoon of tablet instelt op veel licht zodat de barcode goed gescand kan worden.

Ryanair vliegt vanaf Eindhoven, Maastricht, Brussel/Charleroi en Weeze/Düsseldorf (even voorbij Venlo), met uiterst gunstige tarieven! Bij alle maatschappijen geldt: hoe eerder je boekt hoe goedkoper en des te meer keuze in vliegtijden en stoelen.

Vervoer

Het huren van een auto kun je heel simpel via Internet doen. Rond het vliegveld van Faro zitten veel verhuurbedrijven die, zeker buiten het hoofdseizoen, voor onze begrippen aantrekkelijke tarieven hanteren.

En verder is het advies: boek niet pas op het vliegveld van Faro want omdat je dan écht een auto nodig hebt, kunnen ze ook alles vragen. Het is ook beter niet bij
de grote internationale verhuurders als Hertz etc. te huren Daar betaal je echt veel te veel.
Zelf hebben wij inmiddels een eigen auto in Portugal dus we hebben niet echt meer eigen ervaringen met vethuurbedrijven. Wij hadden goede ervaringen (en meerdere van onze gasten nog steeds met Airauto: Rent-a-Car in Faro Airport / Airauto // Car hire in Algarve en autorent: Auto Rent – Algarve Car Hire , Yor of Autoverhuur Portugal. De laatste werkt samen met Yor, is in het Nederlands maar is soms wel duurder dan rechtstreeks bij Yor. In het voor- en zomerseizoen is Cardelmar een goedkoper alternatief. Car del mar doet zaken met meerdere verhuurbedrijven. Een daarvan is Airauto. Deze zit in ieder geval op het vliegveld van Faro en ze hebben, in tegenstelling tot veel anderen, geen verborgen kosten. Onze eerste aanbeveling is toch vooral Air auto. Goede ervaringen mee, proberen je niks aan te smeren, vlotte afhandeling zowel bij halen als bij brengen.

Taxi en/of airport transfer

Als je op de airport in een taxi stapt loop je het risico de hoofdprijs te betalen. Je kunt ook een Uber laten komen. Die rijden daar ook maar hebben we verder geen ervaringen mee.
Tarief naar Faro met de taxi is ongeveer € 10, vanwaar je dan bijvoorbeeld met de bus en trein verder kunt (zie hieronder). Het tarief vanaf het vliegveld naar het
appartement kan oplopen tot € 120.
Taxishuttles zijn:
Goodfeeling Transfers – The Best Way To travel In Algarve
Faro Airport Private Transfers – Travel Easy | Yellowfish Transfers

Openbaar vervoer

Bus:
Vanaf de luchthaven gaat er ook een bus naar Lagos: de Aerobus van Vamus. De busterminal is direct voor de ingang van het vliegveld. Deze bus stopt alleen in Albufeira, Portimao en Lagoa. Je bent in ongeveer 2 uur in Lagos. Zie voor overige tijden de foto met de timetable. In Lagos is het busstation op ongeveer een kwartier tot 20 min lopen van het appartement. Loop naar de haven over de loopbrug en verder naar het appartement.

Trein:
Er gaat een boemeltreintje van Faro naar Lagos. Stopt in heel veel plaatsen en je ben in 1 uur en 3 kwartier in Lagos. Wij nemen deze trein heel vaak en vinden het een prettige verbinding als je toch de tijd hebt. Het zijn oude treinen maar ze hebben airco en rijden prima op tijd. Nuttig om te weten dat je zonder boete ook een kaartje in de trein kunt kopen als je geen tijd hebt om een kaartje bij het loket te kopen omdat de trein bijna vertrekt. In bijgaande foto de timetable van de trein Het station in Lagos is dichterbij dan het busstation. Je bent meteen aan de goede kant van de haven en het water. Dus zo’n 10 minuutjes de heuvel op.

Overig:
De Algarve heeft verder goede en betrouwbare busverbindingen. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld hier klikken (bovenin op de Engelse vlag klikken om de site in het Engels te kunnen lezen).